Nieuwe hoogheden voor ‘Snuutersderp Wehl”

‘Snuutersderp’ jubileert….. Wat een jaar hebben we achter ons en in wat voor tijd zijn we nu? Voorzichtig een beetje ‘back to basic’ een beetje terug naar hoe het was, een bestuur dat de koppen bij elkaar stak en vliegensvlug tot actie is overgegaan.

Op zondag 27 februari mocht het toch gaan gebeuren, wel een besloten feestje. Maar wel met een livestream vanuit zaal BEA in Wehl. Een livestream met medewerking van onze locale Dj’s Tom en Niels. Prinses Jill 1e en haar hofhouding maakte deze middag plaats voor maar liefst 2 hoogheden die staan te trappelen om over Snuutersderp te gaan regeren dit carnavalsseizoen. Ze werden gepresenteerd tijdens de jubileums quiz, ‘wie jarig is trakteert’. Gepresenteerd door Anne, Lotte en Tess. Een passend tintje gelinkt aan ons 44+1 jarig jubileum. Samen ingepakt staan in een cadeau dat de hele middag al op het podium staat, zenuwslopend wachten tot het juiste antwoord wordt gegeven vanuit de zaal en het cadeau zich eindelijk opent.

Licht uit, spot aan….de camera is op het podium gericht en vanuit de huiskamers in Wehl wordt met spanning toegekeken. Feesthoedjes op, partypoppers paraat…..Hoogheden waar heel Snuutersderp voor uit hun bol gaat!!! Prins Selian 1e en Prinses Tess 1e

Prins Selian 1e en prinses Tess 1 regeren met hun leus: ‘Met Prins Selian en Prinses Tess, wordt 44 jaar carnaval een knallend succes!’ worden bijgestaan door hun adjudanten Wiek en Tom en hofdames Iris en Lotte. De raad van 11 bestaat dit jaar uit Jolijn, Fem, Jack, Ben, Frederieke, Yara, Tijmen, Mike, Laura, Timo, Willem en zeker niet onbelangrijk de rots in de branding, de reserves, Davyn en Veerle. Allemaal leerlingen uit groep 8 van basisschool ’t Timpaan.

Aansluitend hebben we vanouds een feestje gevierd, mede georganiseerd door ‘Bar Bea’, onze zustervereniging ‘De Mölledraejers’, uit Nieuw Wehl en de vertegenwoordigers van ’t Snuutersderp, ’De Lollige Snuiters’ met de partyband ‘Cabrio’. Dat niet alleen wij zin hadden in een feestje bleek door de snelle verkoop van de beperkte en bij corona passende aantallen beschikbare kaartjes. Deze middag werd ons eigen ‘Snuuters’ lied ter gehore gebracht, aangeboden door oud Prinses Anniek 1e en gemaakt door Joop Boxstart, zeker geen onbekende voor Wehlenaren.

De verjaardag quiz, ‘wie jarig is trakteert’, de livestream, ons eigen ‘Snuuters’ lied, de vlag en partyband ‘Cabrio’ werden een heus feestje, mede door al het oneindige geduld zijn we weer in de stemming. Trots om hier te mogen wonen, trots op al onze vrijwilligers in het mooie ‘Wehl’ saamhorigheid wordt beloont, dat blijkt!

Tijdens het “Wehlse dorpsfeest” zal de vrijdagavond wederom ingevuld worden door de ‘zomercarnaval’ en last…. but not least, leven we ons op de zondagmiddag uit door een bonte stoet, de carnavalsoptocht van 2022 door de straten van Wehl te laten trekken. Hoe leuk zou het zijn om alsnog als individu, paar, loopgroep, wagenbouwers hiermee deze geWehldige middag deel te kunnen nemen. Dusssss uit de luie stoel, koppen bij elkaar, brainstormen hoe, wat, waar en wie….verdere informatie volgt op FB en INSTAGRAM